• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Ana Sayfa
  • Mühendislik Fakültesi
  • Gıda Mühendisliği Bölümü
  • Gıda Mühendisliği Bölümü Makale Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   Ana Sayfa
  • Mühendislik Fakültesi
  • Gıda Mühendisliği Bölümü
  • Gıda Mühendisliği Bölümü Makale Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Characterization Of The Yeast Flora Present In Some Turkish High-Sugar Products

Göster/Aç
licence.txt (265bytes)
Characterization Of The Yeast Flora Present In Some Turkish High-Sugar Products.pdf (66.98Kb)
Tarih
2006
Yazar
Senses-Ergul, Sule
Ozbas, Zekiye Yesim
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
In this study, 129 Turkish high-sugar products were examined in terms of their yeast flora and 73 representative strains were isolated. Yeast isolates were identified at species level by using Apilab Plus (bioMerieux, France), a specific computer program developed for ID 32C strips (bioMerieux, France). While one of the isolates could be identified at genus level as Aureobasidium, 66 of them were identified as 21 species belonging to 8 different genera. The distribution of these isolates were as follows: Candida (38), Rhodotorula (8), Zygosaccharomyces (7), Cryptococcus (6), Saccharomyces (3), Debaryomyces (2), Pichia (1) and Torulaspora (1). Approximately 70% of the isolates were found to have the ability to grow on media with 50% (w/w) glucose. Hence, they were characterized as xerotolerant strains. Although Zygosaccharomyces rouxii is known as the most xerotolerant yeast species, only two strains of Z rouxii could be isolated from Turkish high-sugar foods. During identification studies, it was observed that ID 32C test strips should certainly be supported by morphological and physiological tests for obtaining more reliable identification results. If not, closely related yeast species such as anamorph and telemorph forms can not be distinguished.
Bağlantı
https://doi.org/10.2323/jgam.52.99
http://hdl.handle.net/11655/18857
Koleksiyonlar
  • Gıda Mühendisliği Bölümü Makale Koleksiyonu [43]
Hacettepe Üniversitesi Kütüphaneleri
Açık Erişim Birimi
Beytepe Kütüphanesi | Tel: (90 - 312) 297 6585-117 || Sağlık Bilimleri Kütüphanesi | Tel: (90 - 312) 305 1067
Bizi Takip Edebilirsiniz: Facebook | Twitter | Youtube | Instagram
Web sayfası:www.library.hacettepe.edu.tr | E-posta:openaccess@hacettepe.edu.tr
Sayfanın çıktısını almak için lütfen tıklayınız.
İletişim | Geri Bildirim



DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Theme by 
Atmire NV
 

 


DSpace@Hacettepe
huk openaire onayı
by OpenAIRE

Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş RehberleriÜyeliklerİletişim

livechat

sherpa/romeo

Göz at

Tüm Açık ArşivBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreDile GöreErişim Şekline GöreDizinleme Kaynağına GöreFonlayan Kuruma GöreAlt Türe GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreDile GöreErişim Şekline GöreDizinleme Kaynağına GöreFonlayan Kuruma GöreAlt Türe Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Kullanım İstatistiklerini Göster

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Theme by 
Atmire NV