• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Edebiyat Fakültesi
  • Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
  • Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Tez Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Edebiyat Fakültesi
  • Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
  • Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Tez Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Selim İleri'nin Eserlerinde Yeme İçme Kültürü

View/Open
10264852.pdf (5.670Mb)
Date
2019
Author
Öztek, Uğur
xmlui.mirage2.itemSummaryView.MetaData
Show full item record
Abstract
Literature contains the elements of the society that was created in. One of the most important items we can include these cultural elements without a doubt is food culture. Selim İleri’s works contain a lot of elements belong to food culture. In the different genres of literary outputs he wrote, the author has an important place on using the aspects of food culture and the environment. The author, especially in the series called İstanbul Kitaplığı, İstanbul Yalnızlığı, İstanbul İlk Romanımda Leylak, İstanbul Seni Unutmadım, İstanbul Hatıralar Kolonyası, İstanbul Lale ile Sümbül, İstanbul’un Sandık Odası, İstanbul Mayısta Bir Akşamdı, İstanbul’un Tramvayları Dan Dan!, Yaşadığım İstanbul, İstanbul Bu Gece Yine Sensiz, and the one consists of food stories Oburcuk Mutfakta tells the İstanbul of his childhood, youth and adulthood. The author often mentions the city’s eating habits, eating places, the role of eating in the house. The author’s narratives he frames as food culture appears in his fiction as well. In this study, the food culture elements mentioned in the novels, stories, essays, memories and theatre scripts that Selim İleri wrote between 1968-2018 were researched thematically.
URI
http://hdl.handle.net/11655/7878
xmlui.mirage2.itemSummaryView.Collections
  • Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Tez Koleksiyonu [146]
xmlui.dri2xhtml.METS-1.0.item-citation
Öztek, U. (2019). Selim İleri'nin Eserlerinde Yeme İçme Kültürü, Yüksek Lisans Tezi, Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı, Ankara.
Hacettepe Üniversitesi Kütüphaneleri
Açık Erişim Birimi
Beytepe Kütüphanesi | Tel: (90 - 312) 297 6585-117 || Sağlık Bilimleri Kütüphanesi | Tel: (90 - 312) 305 1067
Bizi Takip Edebilirsiniz: Facebook | Twitter | Youtube | Instagram
Web sayfası:www.library.hacettepe.edu.tr | E-posta:openaccess@hacettepe.edu.tr
Sayfanın çıktısını almak için lütfen tıklayınız.
Contact Us | Send Feedback



DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Theme by 
Atmire NV
 

 


DSpace@Hacettepe
huk openaire onayı
by OpenAIRE

About HUAES
Open Access PolicyGuidesSubcriptionsContact

livechat

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherLanguageRightsIndexing SourceFundingxmlui.ArtifactBrowser.Navigation.browse_subtypeThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherLanguageRightsIndexing SourceFundingxmlui.ArtifactBrowser.Navigation.browse_subtype

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Theme by 
Atmire NV